nieuws

Tonnen boete voor illegaal Rotterdams wedkantoor

Archief
Archief © een gokzuil is een computer waarop weddenschappen worden ingevuld.
De eigenaren van een illegaal wedkantoor in Rotterdam-Zuid hebben een boete van 370.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit. Die rekent het hen zwaar aan dat ze via zogeheten gokzuilen gokspelletjes aanboden terwijl ze daar geen vergunning over hadden.
Het grootste deel van de uitzonderlijk hoge boete krijgen de 'ondernemers' omdat ze deden alsof ze volkomen legaal bezig waren. De spellen die ze aanboden zijn op zich ook toegestaan: Lotto/Toto en Runnerz. Bij dat laatste spel worden weddenschappen op paardensport gelegd.
"Vermenging van legaal en illegaal gokken is een ernstige zaak", vindt de Kansspelautoriteit. "Legale aanbieders worden op deze manier betrokken in een illegaal gokcircuit."
De gemeente Rotterdam sloot de zaak aan de Beijerlandselaan begin dit jaar al voor een maand. Als de eigenaren doorgaan met hun gokactiviteiten, worden ze strafrechtelijk vervolgd.
De gemeente Rotterdam, justitie en de Kansspelautoriteit zijn al langer bezig met een campagne tegen illegaal gokken. In mei werden nog 26 mensen opgepakt die lid zouden zijn van een groot goksyndicaat.