nieuws

Rob en Leni (85) trouwen alsnog na halve eeuw

Ruim een halve eeuw geleden waren ze al eens verloofd, maar mocht hun liefde niet zijn. Nu hebben de 85-jarige Leni Immink en Rob Bezold uit Dordrecht elkaar teruggevonden. Ze stappen vrijdag alsnog in het huwelijksbootje.
"Er kwam een kink in de kabel", vat Leni de situatie van 1959 samen. De twee families botsten ernstig met elkaar vanwege het oorlogsverleden van de vader van Rob. Het resultaat was dat het huwelijk werd afgeblazen.

Elkaar nooit meer gesproken

Beiden leidden vervolgens hun eigen leven, zonder elkaar nog te zien of spreken. Wel bleven ze aan elkaar denken.
"Maar ja, je gaat toch een ander leven tegemoet", vertelt Leni. Ze trouwde met een ander, kreeg een zoon en beleefde successen als pianiste. Zo componeerde ze muziek voor Willeke Alberti.
Over het levensverhaal van Leni Immink verscheen in 2014 een boek van de hand van Karianne Verdonk: Liefdeslied. Toen Rob een bericht daarover op internet las, bestelde hij het direct. Via de uitgever zocht hij voor het eerst in meer dan een halve eeuw contact met zijn vroegere geliefde.

Trouwen

Ze spraken af en het klikte direct weer uitstekend, vertellen ze. "Toen dachten we: trouwen, zullen we dat doen? Maar we hebben uiteindelijk besloten het toch maar te doen. Nu vinden we het fijn dat we morgen in het huwelijk treden.''
Het huwelijk wordt om 11.00 uur gesloten op het stadhuis in Dordrecht. Een klein feestje zal het wel niet worden na alle aandacht.
"Het was klein bedoeld, maar ik denk dat bij het stadhuis alles vol staat", zegt Leni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl