nieuws

Van Persie: 'Had noodlanding niet eens door'

Fenerbahçespeler Robin van Persie is terug in Manchester voor het duel met zijn oude club, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het vliegtuig moest woensdag vanuit Turkije een noodlanding maken in Hongarije. "Ik had de noodlanding niet eens door, ik zat een serie te kijken", lacht Van Persie.
Een vogel botste tegen het toestel aan, waardoor er grote barsten in het glas van de cockpit zaten. "We hebben een lange reisdag van dertien uur gehad, maar we zijn gelukkig allemaal in orde."
Robin van Persie speelde drie seizoenen bij Manchester United, scoorde daarin 48 keer en werd kampioen met de club. Zijn terugkeer maakt warme gevoelens los bij de Rotterdammer, maar hij is geen man van de romantiek. "Ik denk niet echt aan al die mooie momenten terug, ik bereid mij gewoon voor op de wedstrijd. Ik ben trots op mijn jaren in Engeland, acht bij Arsenal en drie bij Manchester. Ik ben er ook praktisch opgevoed. Er zijn mooie en mindere momenten geweest, maar ik ben vooral trots."
Beide clubs spelen in de Europa League in dezelfde poule als Feyenoord. Fenerbahçe heeft vier punten, Manchester en Feyenoord drie en Zorya Luhansk één.