nieuws

Van der Gaag: 'Ondaan niet inzetbaar tegen PEC Zwolle'

Mitchell van der Gaag kan vrijdagavond in de wedstrijd tegen PEC Zwolle geen beroep doen op Terell Ondaan. De aanvaller verliet donderdag voortijdig de training van Excelsior. "Hij heeft afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Roda JC een tik tegen zijn knie gekregen. De wedstrijd tegen PEC komt voor hem te vroeg. Arghus is ook nog geblesseerd. Maar op die twee na is iedereen fit", aldus de trainer van de Kralingers.
Tijdens de laatste training droegen aanvaller Mike van Duinen en linksback Leeroy Owusu een hesje gedurende het partijspel. Zij zullen vermoedelijk net als tegen Roda de voorkeur krijgen boven Nigel Hasselbaink en Bas Kuipers. "Er is nog niets bevestigd, dat komt morgen. Als je goed oplet dan weet je hoe het werkt. Maar de kans is zeer nadrukkelijk aanwezig", aldus Van der Gaag.
Als Van Duinen in de basis start, moet Nigel Hasselbaink wederom genoegen nemen met een rol als invaller. "Het knaagt zeker. Ik ben iemand die graag wil spelen, zeker vanaf het begin. Maar de trainer heeft op dit moment een andere keuze gemaakt. Het is aan mij om tijdens de trainingen en in de minuten die ik krijg het tegendeel te bewijzen", aldus Hasselbaink.
In de wedstrijd tegen Roda miste Excelsior veel kansen en moest het toezien hoe de Limburgers uiteindelijk met 1-0 wonnen. Volgens middenvelder Anouar Hadouir is het vooral belangrijk om vrijdagavond tegen PEC Zwolle geen tegendoelpunten te incasseren. "Als je in de eerste helft één of twee keer scoort dan speel je een makkelijke wedstrijd. Maar de nul houden is nog belangrijker, zoals je hebt gezien. Iedereen weet hoe belangrijk deze wedstrijd voor ons is. Als we winnen dan kunnen we weer naar boven gaan kijken", aldus Hadouir.
Vermoedelijke opstelling Excelsior: Muyters; Karami, Drost, Mattheij, Owusu; Bruins, Koolwijk, Vermeulen; Ribeiro, Van Duinen, Elbers.
Excelsior speelt vrijdagavond op Woudestein tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 20:00 uur en de wedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond.