nieuws

Rotterdammer verspreidde 'homohaatflyers' in Amsterdam

De 'homohaatflyer' die werd verspreid in Amsterdam
De 'homohaatflyer' die werd verspreid in Amsterdam © Ahmed Marcouch (@ahmedmarcouch
Een 39-jarige man uit Rotterdam is opgepakt omdat hij 'homohaatflyers' heeft uitgedeeld in Amsterdam. De man meldde zichzelf met twee Hagenaren bij de politie nadat ze waren opgespoord via een autokenteken.
Bewoners van Amsterdam-West en Nieuw-West kregen afgelopen weekend een flyer in de bus die aanzet tot homohaat. Er stond op dat 29 procent van de kinderen die opgroeit bij homoseksuele ouders seksueel misbruikt wordt.
Kenteken
Ook werden teksten uit de Bijbel, Thora en Koran geciteerd met daarboven de tekst: "Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden." Joden, christenen en moslims werden opgeroepen om zich te verenigen tegen homoseksualiteit.
De politie vond de mannen doordat het kenteken van de auto waarin ze reden, werd gefilmd. De eigenaar werd op die manier gevonden en gevraagd naar het politiebureau te komen. Ze meldden zich donderdagochtend.
Discussie
De mannen hebben alle drie bekend dat ze de flyers hebben gemaakt en verspreid. Ze zeggen dat ze een willekeurig postcodegebied hebben uitgekozen om de folders in de brievenbussen te gooien. Ze wilden een discussie op gang brengen.
De mannen zijn weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten. Justitie kijkt nu of de mannen worden vervolgd.