nieuws

Fauna&Gemeenschap-The Movie in Chris Natuurlijk

Fréderique Spigt en Kees Moeliker en Lukas, de hond
Fréderique Spigt en Kees Moeliker en Lukas, de hond
Kees en Fré zijn even terug, nu in Fauna&Gemeenschap-The Movie, met Rotterdamse stadsdieren in de hoofdrol. Lees hier over de andere onderwerpen in Chris Natuurlijk.

Fauna & Gemeenschap - The Movie

Chris Natuurlijk haalt met zangeres Fréderique Spigt en Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, herinneringen op aan de tijd dat zij samen de Rotterdamse natuur onveilig maakten met Fauna & Gemeenschap, een tv-serie over Rotterdamse stadsdieren. Een compilatie van de populaire serie van TV Rijnmond is op 27 oktober eenmalig te zien in
op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Directeur Raymond Lagerwaard van het
vertelt wat er nog meer te zien is op het natuurfilmfestival van 27 t/m 30 oktober in Cinerama in Rotterdam.
Waarom spreeuwen bloemen plukken
Zijn muizen nu links- of rechtspotig? Hoe komt het dat we na stress liever een patatje eten dan een appel? Al wandelend door een Rotterdams park vertelt natuurjournaliste en -schrijfster Monica Wesseling over haar nieuwe boek Waarom spreeuwen bloemen plukken en trillende muizen slimmer zijn.

Zorg voor de aarde
Tuinmeester Gerrit, zo kennen veel Rotterdammers in Zuid Gerrit Roukens. Meer dan 25 jaar was hij "schooltuinmeester"op Educatieve Tuin De Enk in Tuindorp Vreewijk. Samen met zijn dochter Leonie zet hij zich nu in voor meer aardebewustzijn.
Planetcare heet het bedrijf dat vader en dochter hebben op gezet en het klinkt misschien wat zweverig maar de projecten van Planetcare zijn heel praktisch. Zoals het veld in de Landbouwbuurt, dat de twee hebben omgezet in een groene oase voor de buurt.

Vrouwen aan de macht
Vrouwen willen de heerschappij van mannen omver werpen in De verlossing van Liesbeth Bede, de nieuwe, hilarische roman van Sophie Zijlstra. De schrijfster vertelt op 22 oktober in Chris Natuurlijk over haar roman die zich afspeelt in Luttelgeest, het fictieve stadje waarin het Rotterdamse Hillegersberg makkelijk te herkennen is.