nieuws

'Koeien niet zeeziek op drijvende boerderij'

Koeien die op de drijvende boerderij in de Rotterdamse Merwehaven komen te staan, krijgen geen last van zeeziekte. Dat heeft onderzoek uitgewezen.
Het onderzoek werd gedaan na vragen van de Partij voor de Dieren in Rotterdam. De partij was
door het deinende water. De gemeente besloot daarom de vergunning voor de zogenoemde floating farm nog niet te verlenen.


Volgens onderzoekers is nog nooit zeeziekte bij koeien vastgesteld, zegt de Universiteit van Utrecht. Miljoenen koeien worden bijvoorbeeld vanuit Australië zonder problemen met zeeschepen vervoerd naar de Verenigde Staten.
Ook de initiatiefnemers zeggen dat niet gevreesd hoeft te worden voor zieke koeien. Het ponton ligt zelfs bij de slechtste weersomstandigheden stil.
Bouw
Inmiddels lijken alle vergunningen voor de drijvende boerderij rond. Begin november neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Als zij toestemming geven begint nog voor het eind van het jaar de bouw.
De boerderij in Rotterdam is een prototype. Inmiddels hebben de initiatiefnemers contacten in het Verre Oosten. Daar is volgens een woordvoerder behoefte aan dit soort initiatieven, omdat landbouwgrond om voedsel op te verbouwen schaars is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl