nieuws

Baby en dreumes gered uit brandende auto A20

Kinderen gered uit brandende auto A20
Kinderen gered uit brandende auto A20
Twee agenten hebben donderdagochtend met een automobilist ternauwernood het leven gered van twee kinderen. Die zaten vast in een brandende auto op de A20.
De politie kreeg een melding over een auto die in brand stond op de vluchtstrook richting Hoek van Holland, vlak na de afslag Schiedam. Agenten die op dat moment toevallig op de snelweg aan het surveilleren waren, schoten te hulp.
Deuren op slot
De bestuurster was al uit de auto gekomen, maar twee kinderen zaten nog in het voertuig vast. De deur aan de bestuurderskant was open, maar de rest van de deuren zaten op slot en waren niet open te krijgen.
Een automobilist die langsreed stopte om te helpen. Hij redde het kindje van 3 maanden dat voorin zat in een Maxi-Cosi door met blote handen het raam kapot te slaan.
Steekvlam
Een 2-jarig kind dat achter in een kinderzitje zat, werd gered door agenten die het achterraam insloegen met een koevoet.
Er ontstond een steekvlam waardoor de achterbank vlam vatte. Een agent kon het kind op tijd losmaken en uit de auto tillen. Even later sloegen de vlammen uit het voertuig.
De kinderen zijn nagekeken door een ambulance, maar bleven ongedeerd.
De politie maakte onderstaande video van de reddingsactie:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl