nieuws

Drumtalent (15) Hoeksche Waard slaagt voor 's werelds moeilijkste drumexamen

In Klaaswaal woont een zeer bijzonder drumtalent: de 15-jarige Max den Hoedt. Hij slaagde vorige week voor het meest moeilijke drumexamen in de wereld van orkesten. Donderdagavond oefende hij met het plaatselijke orkest in Klaaswaal.
"Ik vond dat ik zelf nog foutjes had gemaakt, maar mijn examinator vond dat ik het super deed. Ik kreeg zelfs drie tienen!", aldus Max.
In Zuid-Holland worden jaarlijks zo'n driehonderd examens afgelegd in de moeilijkste categorie. Daar zit zelden een drumtalent tussen en al helemaal niet van pas vijftien jaar.
"Eerst wilde ik helemaal niet dat hij ging drummen", aldus de vader van Max. "Het maakte een verschrikkelijke herrie in huis. Nu heb ik het maar omarmd."
In de achtertuin hebben ze een hok gemaakt met veel isolatie zodat zowel de buren als de ouders van Max er niks van horen.
Of 'ie wereldberoemd wil worden? "Ja!", antwoordt Max met een grote glimlach. Hij zou graag met zijn band de hele wereld over willen om zijn muziek aan iedereen te laten horen.
De reden dat hij uren achter elkaar kan drummen is voor Max heel simpel. "Het is een uitlaatklep voor mij. Ik ontspan helemaal als ik lekker kan slaan op mijn drumstel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl