nieuws

Boze chauffeurs blokkeren vrachtwagens na ontslag

Een vrachtwagen van Nesselande Pakketservice
Een vrachtwagen van Nesselande Pakketservice
Een groep boze chauffeurs heeft vrijdagmorgen meerdere vrachtwagens van hun voormalige Dordtse werkgever Nesselande Pakketservice met de eigen auto klemgezet. Ze zijn boos omdat ze niets te horen krijgen over hun toekomst, nadat ze zijn ontslagen bij het failliete bedrijf. Inmiddels is er een gesprek geweest met de eigenaar van het bedrijf.
De chauffeurs hebben al bijna twee maanden geen loon meer gehad. De actievoerders eisen een gesprek met hun oude werkgever of met de curator. Volgens vakbond FNV is er sprake van een wilde actie. Een vakbondsbestuurder laat zich nu bijpraten door de verschillende partijen.
De actievoerders hadden zo'n zes vrachtwagens met hun geparkeerde auto's geblokkeerd.

Al weken zonder geld

Op 4 oktober werd het faillissement uitgesproken over Nesselande Pakketservice. De curator bevestigt dat het personeel al zeven weken geen geld heeft gehad.
"Inmiddels zitten wel 61 mensen al weken zonder inkomsten en weten we niet waar we aan toe zijn", zegt een van de actievoerende chauffeurs. "Niemand zegt iets en iedereen staat op straat."
De geblokkeerde wagens waren van een ander bedrijf, maar van dezelfde eigenaar. Onder begeleiding van de politie is het gesprek vrijdagmorgen afgehandeld.

'Al heel lang mis bij het bedrijf'

De curator vindt het 'ontzettend vervelend' dat het personeel het zolang zonder geld moet doen.
"Het was namelijk al heel lang mis bij het bedrijf", zegt Van der Duijn Schouten. "Omdat Nesselande al zeker sinds maart geen werkgeverspremies heeft betaald, heeft het bedrijf op papier geen werknemers. Daarom komt het personeel in eerste instantie niet in aanmerking voor een uitkering. Het duurt weken voordat zoiets is opgelost."
Daarnaast is het voor de uitkeringsinstatie niet duidelijk welke personeelsleden bij welke firma in dienst waren. Om duidelijkheid te scheppen, zodat iedereen zijn uitkering kan krijgen, heeft de eigenaar toegezegd dat hij ook het faillissement zal aanvragen voor zijn andere firma's. Na die belofte is de blokkade-actie opgeheven, zegt de curator.
Bij het bedrijf waren volgens de curator 87 mensen werkzaam. Het Papendrechtse bedrijf Circle Logistix heeft een deel van het bedrijf overgenomen.
Er is afgesproken dat een deel van het personeel mee gaat naar Papendrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl