FC RIJNMOND

Boussaboun over vuurwerkincident PEC – Feyenoord: ‘We gaan in Nederland pas handelen als er straks een speler een vinger verliest’

Ali Boussaboun in FC Rijnmond
Ali Boussaboun in FC Rijnmond © Rijnmond
In FC Rijnmond gaat het maandagmiddag veel over de sportieve prestaties van Feyenoord en Sparta. Maar ook over het wangedrag van aanhangers van PEC Zwolle, die vuurwerk gooiden op het veld en zorgden voor een tijdelijke staking van het duel.
Het is een exces dat we de laatste weken vaker zien in de eredivisie. Analyticus Harry van der Laan pleit ervoor dat er hard wordt ingegrepen. “Er moeten punten in mindering gebracht worden bij clubs. Dan straf je ook spelers en clubs, maar ik denk dat supporters daar van schrikken.” Ali Boussaboun vindt dat de straf juist moet liggen bij de boosdoeners zelf.
“In de Premier League is er een voetbalwet ingesteld, tot gevangenisstraf aan toe. Geef straffen waarbij mensen denken, hier ga ik mij niet aan wagen. De straf bepaalt of iemand dit wangedrag in zijn hoofd haalt of niet. We gaan pas handelen als er straks een keeper een vinger kwijt raakt, of iets dergelijks. Het is tijd dat ze in de Tweede Kamer hier eens over gaan babbelen.”
Wat betreft de wedstrijd zelf was Boussaboun niet onder de indruk van het spel van Feyenoord, maar vindt hij het wel knap dat er dan toch gewonnen wordt. Met name de aanvallers vielen tegen. Reiss Nelson behield bijvoorbeeld zijn basisplaats na de wedstrijd tegen Partizan en staat in de pikorde boven Alireza Jahanbakhsh. Ali Boussaboun vindt het een goede ontwikkeling, doelend op de kritische blik naar Jahanbakhsh.
“Dit moet je wel willen. Je moet top zijn als je bij een topclub wilt spelen. En als je dan niet in vorm bent of niet levert, dan staat er iemand klaar om jouw plek in te nemen.” Complimenten zijn er voor Cyriel Dessers, die in een slechte wedstrijd toch weer beslissend is. Boussaboun neemt het voor hem op: “Je hebt weinig spelers om hem heen die ook constant leveren en als die dat niet doen, ligt er wel veel druk op zijn schouders. Dan worden ook de beperkingen van Dessers zichtbaar.”
“Laten we de kwaliteit van de voorhoede niet overschatten,” zegt analyticus Harry van der Laan. “Sinisterra is een topspeler, hij zorgt met die ene actie ervoor dat Feyenoord alsnog wint. Maar de rest van de aanvallers komt niet in de buurt van zijn niveau en kwaliteiten.”

Spannend slot voor Sparta: ‘Elke minuut is vanaf nu een finale’

De stand onderin de eredivisie vertekent, omdat er nog de nodige inhaalduels moeten worden afgewerkt. Daar zit ook de resterende blessuretijd van het gestaakte duel in Arnhem tegen Vitesse bij. Ali Boussaboun durft de drie punten met de 0-1 tussenstand nog niet bij te schrijven. “Je moet overal rekening mee houden, ook al zijn er nog maar vijf minuten te spelen. Sparta staat er nu goed voor, maar elke minuut is een finale. Niet elke wedstrijd, maar elke minuut. Ze kunnen zich niets meer permitteren”
Bekijk hieronder de gehele uitzending terug waarin het aan het einde ook gaat over de kansen op promotie voor Excelsior, dat een indrukwekkende en cruciale uitzege boekte bij koploper FC Volendam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl