nieuws

'Redder A20' overspoeld met complimenten na heldendaad

Het is vandaag geen gewone vrijdag voor Vincent Bakker uit Spijkenisse. Sinds hij een dag eerder twee kinderen redde uit een brandende auto op de A20, is hij een held. Zijn vrijdag stond vooral in het teken van het aannemen van felicitaties, complimenten en bossen bloemen.
"Zie je wel van wie die bos is", zegt een man tegen Bakker over een grote bos bloemen. "Die is van de burgemeester van Nissewaard. Da's ook niet niks!" De nieuwste held van de regio Rijnmond reageert er schuchter onder. "Nou, dank u wel!"
Het is een komen en gaan van bezoekers bij het werk van Vincent Bakker. Wildvreemden die langskomen om de nieuwe held te feliciteren en te complimenteren na zijn reddingsactie. Zijn chef heeft hem vandaag maar vrijgepland, zodat hij alle cameraploegen en radioverslaggevers kan ontvangen. Iedereen wil zijn verhaal willen horen.

Reddingsactie

Bakker vertelt nog een keer het verhaal. Hij kwam aanrijden op de A20 en zag dat er een klein brandje was bij een auto. "Het was bij de uitlaat", zo legt hij uit. "Ik rende ernaar toe en dat was eigenlijk nog best gevaarlijk, want de rest van het verkeer reed vol gas door."
Omdat de deuren op slot zaten, moest Bakker met een gemikte vuistslag een van de ruiten inslaan. Vervolgens kon hij een drie maanden oude baby uit een Maxi-Cosi halen. Het kindje van drie jaar oud werd gered door twee agenten die inmiddels waren aangekomen.
De politie maakte onderstaande video van de reddingsactie:
"Iedereen heeft het overleefd en is ongedeerd", grijnst Vincent. "Dat is het belangrijkste."
Bakker omschrijft vandaag als 'een gekkenhuis'. Echt tijd om stil te staan bij wat er gebeurd is, die heeft hij nog niet gehad. "Het gaat wel door je hoofd heen, maar ik heb nog geen moment gezeten om te denken wat er is gebeurd. Dat komt waarschijnlijk later."
Zondag heeft Bakker een afspraak met de moeder en de twee kinderen.

'Gewoon weer aan het werk'

Opvallend genoeg heeft Bakker daarna zijn werkdag gewoon afgemaakt, alsof er niets aan de hand was. "Vincent belde nog om te zeggen dat hij een kindje had gered uit een auto en dat hij daardoor wat later zou zijn bij zijn volgende afspraak", zegt zijn baas Ivar Raadgever. "Hij stond toen naast de brandende auto. Daarop zeiden we 'rustig aan, wij regelen het wel'. Pas nadat de filmpjes online verschenen, kregen we door hoe heftig het eigenlijk was."
Het bedrijf voor installatie van verwarming- en koelingsinstallaties is apetrots op hun nieuwe held. Er is een grote taart geregeld en "als de storm is gaan liggen kan hij op kosten van de baas uit eten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl