nieuws

Verbroken verlovingsbelofte Dordtse oudjes alsnog ingelost

In het oude Dordtse Stadhuis zijn op haar 85ste verjaardag Leni Immink en Rob Bezold een ruime halve eeuw na hun verbroken verloving in 1959 dan toch getrouwd.
Klokslag elf uur betraden ze dolgelukkig de rode traploper en de afgeladen illusterrijke Stadhuistrouwzaal.
Naast wederzijdse familieleden, vrienden en buren had ook Rob's kwieke 86 jarige oudtante alles op alles gezet om de emotionele huwelijksvoltrekking bij te wonen.
Samen met haar buurvrouw heeft Leni haar bewogen levensverhaal ooit op schrift gesteld.
Leni's verleende het stel indertijd geen toestemming voor de ondertrouw en voorgenomen huwelijk, omdat het dubieuze oorlogsverleden van Rob's vader hen tegen de borst stoot.
Multimediamiek is dit standvastige liefdesgeluk en biizondere huwelijksverhaal inmiddels landelijk breed opgepikt, maar om fris van de lever op tijd voor de Burgerlijk Ambtenaar te verschijnen, moest het aandachtsmoeie paar, ter elfder ure, tegen de Late Night Show van Umberto Tan toch nee zeggen.
Jack Kerklaan laat zich in de regel niet zo makkelijk afpoeieren en hield het goedgeluimde paar vlak voor de lang verbeide huwelijksvoltrekking in hun aanloop naar de statige Stadhuistrappen een viertal minuten op........