nieuws

'Gio' over Klassieker: 'Dit is meer dan een wedstrijd'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kijkt uit naar de grote Klassieker in de Kuip tegen Ajax. De aartsrivalen zijn beiden aan een goede reeks bezig. Bij winst op de Amsterdammers wordt het gat liefst acht punten. "In de aanloop voel je dat dit een speciale wedstrijd is," aldus de trainer, die weer met Dirk Kuijt in de basis begint. Eljero Elia zit na maandenlange absentie weer bij de selectie.
Van Bronckhorst wil zijn basiself nog niet prijsgeven voor zondag, maar zegt wel: "We hebben nog twee dagen om te kijken hoe spelers ervoor staan. Maar als je in zo'n reeks zit doe je niet veel wisselingen."
De succesvolle trainer van Feyenoord heeft veel Klassiekers meegemaakt. "Maar de mooiste was wel die van vorig jaar als trainer, die belangrijke wedstrijd in de beker. En ook de manier waarop wij wonnen. Dit is meer dan een wedstrijd, meer dan drie punten. Dit is de aartsrivaal. Ajax heeft vertrouwen, ze hebben de laatste zes wedstrijden gewonnen. Maar ik kijk naar mijn team, we staan er goed op."
De kans bestaat dat Elia zijn rentree maakt in de Klassieker. "Eljero is wel klaar om minuten te maken. Daarom zit hij er zondag ook bij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl