nieuws

Sparta mist Van Moorsel door hamstringkwetsuur

Paco van Moorsel kan zaterdag niet meespelen met Sparta in de uitwedstrijd tegen PSV. De aanvallende middenvelder heeft een hamstringblessure opgelopen. Om de ernst van de kwetsuur te bepalen is Van Moorsel nu in afwachting van de uitslag van een MRI-scan.
Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Willem II is Zakaria El Azzouzi wel weer fit en het lijkt logisch dat de aanvaller de plaats van Van Moorsel in de spits inneemt. Trainer Alex Pastoor kan ook weer beschikken over Denzel Dumfries die terugkeert na een schorsing.
Stijn Spierings in de basis
Stijn Spierings staat zaterdagavond om 19.45 in Eindhoven weer in de basis. De middenvelder verlengde deze week zijn contract tot medio 2019. Het is al de tweede keer dat Spierings een nieuw contract tekent bij Sparta, nadat hij in het begin van het kalenderjaar op huurbasis overkwam van AZ. "Ik had eerst ook maar een contract voor één jaar getekend, dus nu het nog steeds goed gaat is het een gemakkelijke keuze."
Toen Spierings bij Sparta kwam sprak de 20-jarige speler uit dat verdedigende middenvelder zijn voorkeurspositie is, maar dit seizoen heeft hij een basisplaats als aanvallende middenvelder veroverd. "Ik heb in mijn jeugd eigenlijk bijna altijd op nummer 10 gespeeld, tot de A1 ongeveer. Daarna kwam ik op 6 en 8 terecht, maar ik denk dat ik het allemaal wel goed kan. Ik ben voor al die posities beschikbaar."
Afspraken nakomen basis voor succes
In vier dagen speelt Sparta twee keer tegen regerend landskampioen PSV. Zaterdag uit en dinsdag thuis voor de beker. De voorwaarden voor een mogelijke stunt zijn helder. "Ik wil gewoon dat tien van de tien afspraken worden nagekomen. Dan maken we kans om eventueel succesvol te zijn. Anders hebben we geen schijn van kans", aldus trainer Alex Pastoor.