nieuws

'Kasbeheerder Havensteder nam 164.000 euro smeergeld aan'

© archief
De voormalig kasbeheerder van woningcorporatie Havensteder wordt verdacht van het aannemen van 164.000 euro smeergeld. Hij moet zich donderdag verantwoorden voor de Rotterdamse rechter. Een medeverdachte moet ook voorkomen.
De 55-jarige kasbeheerder uit Soest zou in ruil voor het geld ervoor hebben gezorgd dat de woningcorporatie zaken deed met het bedrijf van de medeverdachte, een 46-jarige Almeerder. Hij was een van de adviseurs van Havensteder.
Via het bedrijf zouden miljoenen euro's aan leningen voor de sociale woningbouw zijn afgesloten. De praktijken zouden al zijn begonnen in 2004 toen de kasbeheerder nog werkte bij Patrimonium Woning Stichting, een van de voorlopers van Havensteder.
Overheidsonderzoek
De zaak kwam in 2014 aan het rollen door verhoren die werden afgenomen tijdens de parlementaire enquête woningcorporaties. De overheid deed toen onderzoek naar het functioneren van huizenverhuurders.
Na een getuigenverklaring zou de werknemer van Havensteder zijn zonden hebben opgebiecht. Hij werd op staande voet ontslagen.
Valse facturen
Naast het aannemen van smeergeld wordt de 55-jarige man er ook van verdacht dat hij valse facturen zou hebben gemaakt voor de Almeerder. Hierbij ging het om een bedrag van 120.000 euro. Dat zou ten goede zijn gekomen van Ocmer Beheer, het bedrijf van de 46-jarige medeverdachte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl