nieuws

Rijnmonders (11 en 13) beste striptekenaars van Nederland

De 11-jarige Jelle uit Rotterdam en de 13-jarige Fenne uit Hardinxveld-Giessendam zijn gekozen tot de beste striptekenaars van Nederland. Ze versloegen alle anderen in de leeftijdscategorieën negen tot en met elf jaar en twaalf tot en met veertien jaar.
De Rijnmonders deden mee aan het NK striptekenen in Breda. Iedere deelnemer moest een stripverhaal maken over cowboys. Aanleiding is dat stripheld Lucky Luke dit jaar zeventig jaar bestaat.
"Ik heb er geen woorden voor. Ik had het niet verwacht, dus ik ben echt heel blij", zegt Jelle vrijdag. Het was vlak voor de wedstrijd nog even spannend. Hij kwam namelijk te laat. Desondanks wist de Rotterdammer binnen drie uur het winnende stripverhaal te maken.
Jelle begon op zijn zesde met tekenen en een jaar later stapte hij over naar striptekenen. "Ik vind het vooral leuk om aliens of ufo's te maken."
Ook Fenne wist een bokaal binnen te slepen met haar tekenkunsten. Haar strip ging over een cowboy die niet meer op de grond wilde slapen. Zelf heeft ze eigenlijk weinig met cowboys. Ze leest veel liever de Donald Duck.
Hoe het komt dat ze zo goed kan tekenen weet Fenne eigenlijk niet. Ze heeft wel tekenles in Giessenburg, maar "je moet het vooral kunnen", denkt ze.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl