nieuws

Brandweer rukt uit voor NAM-werkzaamheden

© 112-Puttershoek
De brandweer in de Hoeksche Waard is zaterdagochtend uitgerukt voor een brand in Oud-Beijerland, die later onderhoudswerkzaamheden van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bleken te zijn. Bij die werkzaamheden werd gas afgefakkeld.
Volgens de brandweer hebben meerdere mensen in Oud-Beijerland gebeld met de brandweer. "Ze zagen een vlam boven de gebouwen uitkomen, zonder dat er rook vanaf kwam", vertelt een woordvoerder van de brandweer.
De vlam bleek afkomstig te zijn van een gaswinningsinstallatie van de NAM. "Eens in de zoveel tijd moeten er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden", zegt de NAM. "Daar zijn we al de hele week mee bezig. Omdat gaswinning dan stil ligt, moet er af en toe even afgefakkeld worden. Dat was vanmorgen het geval."
Volgens de NAM is er in Oud-Beijerland uitgebreid gecommuniceerd over de werkzaamheden en het affakkelen. Zo hebben omwonenden een brief gekregen.
De brandweer was daar ook van op de hoogte. "Maar omdat de melding werd gekoppeld aan een andere locatie, zijn we toch gaan kijken", legt de brandweer uit. "Maar toen bleek het dus toch om de NAM-locatie te gaan."