nieuws

Mobiele controles bij werkzaamheden Merwedebrug

Mobiele politiecontroles moeten er de komende weken voor zorgen dat er absoluut geen vrachtwagens en bussen over de Merwedebrug bij Gorinchem rijden. Dat is nodig voor reparaties aan de constructie, die zaterdag zijn begonnen.
De afgelopen anderhalve week was in beide richtingen één rijstrook van de A27 afgesloten om het tegenhouden van zwaar verkeer makkelijker te maken.
, zodat auto's onder de drieënhalve ton ongehinderd kunnen doorrijden.
Rijkswaterstaat heeft met echo-apparatuur alle zesduizend klinknagels van de Merwedebrug gecontroleerd. Bij een deel daarvan zijn kleine scheurtjes geconstateerd, die de komende tijd worden gerepareerd.
Eerst moeten er nu steigers worden neergezet op pontons in de Merwede. Dat kon tot nu toe niet, omdat dat het echo-onderzoek zou verstoren.
Hoe lang de reparatie precies gaat duren, kon Rijkswaterstaat vandaag nog niet zeggen. Gehoopt wordt dat het zwaar verkeer eind november of begin december weer over de brug kan.
Voor de scheepvaart liggen de pontons wel in de weg, maar er wordt voor gezorgd dat schepen er altijd door kunnen, liet Rijkswaterstaat weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl