nieuws

Nepagent berooft vrouw (83) van ketting in Berkel

Politie
Politie
Een nepagent heeft in Berkel en Rodenrijs een 83-jarige vrouw beroofd van haar ketting. Hij was even daarvoor het huis binnengekomen met de smoes dat hij op zoek was naar een inbreker.
De man belde aan bij het huis aan De Wildert en vroeg het slachtoffer of hij in de achtertuin mocht kijken. Daar zou zich een inbreker schuilhouden. Hij liet ook een pasje zien.
De man ging naar boven, Bij terugkomst trok hij de gouden ketting van de nek van de vrouw en nam de benen. Later bleek dat de man nog meer sieraden en geld heeft meegenomen.

Mislukte poging

Volgens de politie heeft een nepagent ook geprobeerd toe te slaan in Bleiswijk. Ook daar vertelde de man dat er was ingebroken en dat hij de zaak onderzocht.
De 85-jarige bewoonster van het huisi n Bleiswijk vertrouwde de zaak niet en gaf aan dat de man het huis uit moest. Na een korte ronde door het huis ging de man ervandoor. Voor zover bekend is er uit het huis aan de Piet Heinstraat niets meegenomen.
Volgens de politie bestaat de kans dat het om dezelfde nepagent gaat. De werkwijze van de man en het signalement komen overheen. Er is nog niemand opgepakt.