nieuws

Noodweer in het Rijnmondgebied

rotterdamommoord.jpg
rotterdamommoord.jpg
ROTTERDAM - Regen, windstoten, onweer en hagel. Zoals voorspeld kreeg de regio zaterdagavond te maken met noodweer. Op sommige plaatsen zijn bomen omgewaaid.
Volgens weerman Leen de Koning van RTV Rijnmond bereikte het noodweer de regio zaterdagavond rond een uur of negen. Het ging om een uitgestrekt buiengebied met meerdere kernen, waardoor de hoeveelheid neerslag van plaats tot plaats sterk verschilde.
Volgens een woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft het weer zaterdagavond vooral op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten voor wat overlast gezorgd. Hier en daar is een boom omgevallen en op sommige plaatsen zijn er ook pannen van daken gewaaid. Ook kwamen er meldingen binnen van wateroverlast, onder meer uit Rotterdam, Krimpen, Maassluis en Ridderkerk.
Ook in Zuid-Holland-Zuid heeft het weer zaterdagavond voor wat problemen gezorgd. De meeste meldingen van wateroverlast kwamen uit het oosten van Vijfherenlanden, in de omgeving van Gorinchem. In het oostelijke deel van de regio viel zaterdagmiddag al veel regen.
Foto: onweer boven (archief).