Sparta nipt onderuit in Eindhoven: 1-0

Sparta heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen. Op bezoek in Eindhoven ging de ploeg van trainer Alex Pastoor met 1-0 onderuit. Lang hield Sparta-doelman Roy Kortsmit zijn doel schoon, maar een kwartier voor tijd maakte Bart Ramselaar het enige doelpunt van de avond.
In de eerste helft hield Sparta prima stand. De Rotterdammers waren in de beginfase zelfs de betere ploeg en dat leidde tot gevaarlijke momenten voor het doel van Remko Pasveer, die zich moest inspannen om schoten van Stijn Spierings en Thomas Verhaar te keren. Beide spelers mochten in de eerste zeven minuten in kansrijke positie aanleggen.
PSV kwam lang niet aan voetballen toe, maar halverwege het eerste bedrijf nam de thuisploeg het initiatief over. Met dank aan Sparta-doelman Roy Kortsmit resulteerde dat niet in Eindhovense doelpunten, want de keeper redde uitstekend op vele pogingen van onder andere Davy Pröpper, Gastón Pereiro, Joshua Brenet en Luciano Narsingh. Met name de kans van laatstgenoemde speler was groot te noemen. Hij faalde oog in oog met Kortsmit.
Ondanks het overwicht van de thuisploeg in het tweede deel voor rust lieten ook de bezoekers na om aan de leiding te komen. Na een prima aanval kreeg Craig Goodwin de bal voor zijn voeten, maar de Australische aanvaller schoot hard op Pasveer af.

Kortsmit gepasseerd

Na de thee kwam Sparta er niet meer aan te pas. Het in eigen huis moeilijk scorende PSV bleef op jacht naar de voorsprong en zette de bezoekers flink onder druk. Santiago Arias en wederom Narsingh hadden het vizier niet op scherp staan. Speldenprikjes van Zakaria El Azzouzi en Thomas Verhaar aan de andere kant leverden niets op.
Met het inbrengen van Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko probeerde PSV-trainer Philip Cocu zijn ploeg nieuwe impulsen te geven. Uiteindelijk bracht dat de Brabanders het gewenste effect, want een kwartier voor tijd was het Bart Ramselaar die op aangeven van Luuk de Jong de ban wist te breken en Kortsmit passeerde met een stiftje.
In de slotfase liet PSV het na om de marge te vergroten. Mede dankzij goed keeperswerk van Kortsmit wisten Zinchenko en Bergwijn niet te scoren. Sparta kreeg nog een kleine mogelijkheid in de persoon van Thomas Verhaar, maar hij raakte de bal niet goed na een voorzet van invaller Finn Stokkers.

1-0 77' Ramselaar