nieuws

Van Bronckhorst: 'Belangrijk dat je niet verliest'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst stond na afloop van De Klassieker tegen Ajax met dubbele gevoelens de media te woord. De coach speelde met zijn ploeg in eigen huis met 1-1 gelijk tegen de aartsrivaal. "Je weet dat er meer in had gezeten, maar ook dat er minder in had kunnen zitten. Nu hou je de afstand op Ajax vijf punten."
"Je krijgt de eerste drie grote kansen en daar moet je er gewoon één van maken. Dat maakt het jezelf makkelijker, maar het gebeurt niet en uiteindelijk sta je na een uur met 1-0 achter", zegt Van Bronckhorst tegenover
RTV Rijnmond
. "Pas in de laatste tien minuten kregen we het gevoel dat de gelijkmaker nog kon vallen. Die valt dan met een fantastisch doelpunt van Dirk. Het is belangrijk dat je niet verliest, maar we hebben de kansen gehad om te winnen."
Ondanks het eerste puntenverlies kijkt Van Bronckhorst tevreden naar de ranglijst. "We hebben de meeste punten en dat is het belangrijkst. We zijn groeiende en blij met de start", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers.