nieuws

Pi-Air en Boskamp: 'Feyenoord maakt indruk'

Pierre van Hooijdonk en Jan Boskamp zijn lyrisch over Feyenoord. De twee voormalig spelers van de club raakten zondag in De Klassieker tegen Ajax ondanks het 1-1 gelijkspel onder de indruk van de manier waarop de Rotterdammers hun aartsrivaal bestreden, zo laten zij weten in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
"Feyenoord heeft echt indruk op mij gemaakt. Je speelt tegen een goede tegenstander en iedereen verwachtte dat Feyenoord achterover zou gaan leunen, maar ze hebben vanaf de eerste seconde Ajax onder druk gezet én kansen gecreëerd", blikt Van Hooijdonk in de regionale voetbaltalkshow terug op de wedstrijd in De Kuip.
Boskamp genoot vooral van de slag op het middenveld. Volgens hem werd die overduidelijk gewonnen door Feyenoord. "De kracht die El Ahmadi en Vilhena uitstralen... Dat was echt heel sterk. Ze wonnen elk duel", zegt Boskamp. "Alles zit mee voor Feyenoord. Toen het 1-0 was werd het peentjes zweten, maar toch maken ze gelijk. Dat was in het verleden niet."

'Kuyt onomstreden'

Dirk Kuyt bewees zijn waarde voor Feyenoord door in de slotfase de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. "Als hij die goal niet had gemaakt, dan hadden we heel anders over hem gepraat. Hij deed zijn werk, maar was niet echt aanwezig. Maar niemand anders dan Dirk kan zo'n goal maken. Hij gooide heel zijn ziel en zaligheid erin", vervolgt Boskamp.
Van Hooijdonk gelooft nog altijd in de kracht van de inmiddels 36-jarige Kuyt. "Hij is voor mij nog steeds onomstreden, want hij kan een goal maken. Daar gaat het om. Met alle respect voor Basacikoglu, maar hij is een buitenspeler die alleen hard werkt en snel is. Dat vind ik te karig. Ik zie te vaak het idee niet bij hem", aldus Pi-Air.
Bekijk in de bijgesloten video de uitzending van FC Rijnmond met Pierre van Hooijdonk, Jan Boskamp, Emile Schelvis en Frank Vijg terug.