nieuws

Zaalsporten: Korfballers verslaan ook Duitsland

Korfballers Oranje
Korfballers Oranje © Rodney van Gelderen
In de tweede groepswedstrijd van het EK korfbal in Dordrecht heeft Nederland wederom gewonnen. Duitsland werd op eenvoudige wijze met 26-15 verslagen. Richard Kunst en Laurens Leeuwenhoek van het Papendrechtse PKC waren op schot. Zij namen respectievelijk zes en vier treffers voor hun rekening.
Oranje won een dag eerder zonder Kunst en Leeuwenhoek het eerste duel van Catalonië. De ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer gaat aan de leiding in groep A en speelt dinsdag tegen Turkije.

Basketbal

De basketbalsters van Breeman BMW/Rotterdam kenden zondag een succesvolle middag. In eigen huis werd Amazone uit Utrecht met 64-54 verslagen. Het betekent de tweede overwinning van het seizoen voor de Rotterdammers, die na acht wedstrijden voorlaatste staan met vier punten.
De heren van Forward Lease Rotterdam waren in Zwolle dichtbij een knap resultaat tegen Landstede, maar de uitwedstrijd ging uiteindelijk met 70-66 verloren. De ploeg van trainer Armand Salomon blijft vierde met twee punten uit drie gespeelde wedstrijden.

Volleybal

Sliedrecht Sport heeft zondag ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De volleybaldames van coach Matt van Wezel waren in het uitduel met Eurosped in Almelo met 3-1 te sterk: 25-17, 22-25, 21-25 en 14-25.
Samen met Flamingo's en Set-Up '65 staat Sliedrecht Sport bovenaan in de eredivisie.