nieuws

Eén op vijf EUR-studenten komt uit buitenland

Archieffoto
Archieffoto
De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft dit jaar 13 procent meer internationale studenten dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse studententelling. Er studeren nu ruim 5.300 buitenlandse studenten aan de Rotterdamse universiteit.
In totaal telt de universiteit nu zo'n 26.000 studenten. Het is voor het eerst dat er meer vrouwelijke dan mannelijke studenten zijn.
De meeste internationale studenten komen uit Duitsland, Griekenland, China, Frankrijk en Italië. In totaal telt de universiteit zo'n 130 nationaliteiten.
Volgens de EUR komen er meer internationale studenten naar Rotterdam omdat er meer internationale, Engelstalige studies zijn. Daarnaast zou Rotterdam volgens de International Student Barometer een goede naam hebben. Andere Nederlandse universiteiten trekken ook meer internationale studenten.

Internationalisering

De EUR zegt vol in te zetten op internationalisering. "Wij streven naar 'international classrooms' met studenten uit diverse landen en culturen. Maar we moedigen Nederlandse studenten ook aan om op uitwisseling te gaan naar het buitenland", aldus Kristel Baele, de voorzitter van het college van bestuur.
Volgens Baele is de internationalisering van de universiteit ook goed voor de stad zelf. "Veel studenten, promovendi en wetenschappers willen zich ook in Rotterdam vestigen. Deze groep
draagt bij aan de ontwikkeling van de lokale economie. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen in de stad, met goede huisvesting en voldoende interessante en uitdagende mogelijkheden om ze hier te houden."