nieuws

Actie werknemers Kloeckner Metals ODS om nieuwe cao

Archieffoto
Archieffoto
Zo'n 40 tot 60 werknemers van metaalgroothandel Kloeckner Metals ODS in Barendrecht houden woensdagmiddag een korte cao-actie.
De werknemers houden om 12.00 uur en 18.30 uur een verlengde pauze, meldt vakbond FNV Handel. FNV houdt dit extra 'werkoverleg' om de werknemers bij te praten over het werkgeversloonbod van 2,35 procent.
Volgens FNV is het bod voor loonsverhoging het een "sigaar uit eigen doos". "We krijgen er zogenaamd loon bij, maar tegelijkertijd krijgen we minder toeslag voor het werken in bijzondere roosters. Dus eigenlijk betalen we onze eigen loonsverhoging", zegt FNV-lid Ton Rinkel die bij ODS werkt. Ook zouden werknemers minder zeggenschap krijgen over hun privétijd, zegt FNV.

'Investeer in de werknemers'

Met de betere bedrijfsresultaten van ODS wil de vakbond liever dat het bedrijf investeert in de werknemers. "Meer echte banen en een fatsoenlijke loonsverhoging zodat de werknemers meer zekerheid en koopkracht krijgen. Dat is wat de werknemers willen en verdienen", zegt FNV'er Riek van Kampen.
Afgelopen dinsdag kwamen de FNV-leden in de technische groothandel ook al in actie. Bij Kloeckner Metals ODS Nederland werken 430 mensen. Het bedrijf heeft onder andere vestigingen in Almelo en Uitgeest.