nieuws

Orgeldraaister zoekt nieuwe opslagplaats in Dordrecht

Orgeldraaister Catharina van der Geld zoekt een opslagplaats in Dordrecht voor haar twee draaiorgels. De gratis opslag van de gemeente achter het Energiehuis, waar de orgels nu staan, wordt opgeheven. Van der Geld moet voor 1 januari 2017 de huidige opslag verlaten en is de wanhoop nabij.
De draaiorgels van haar overleden echtgenoten (eerst de bekende Dordtse orgelspeler Gijs Stal en na zijn overlijden zijn vriend Leo) zijn voor Van der Geld een tastbare herinnering aan hen. Daarom gaat ze nog steeds de straat op met de orgels.
De loods waar de orgels nu in staan, heeft Van der Geld al sinds 1988 in bruikleen. Een nieuwe plek vinden valt niet mee: "Ik zou een garagebox kunnen huren, maar het plafond moet zeker 2.30 tot 2.35 meter hoog zijn".
Ook de locatie van de opslag is van belang. "De locaties zijn al snel ver buiten het centrum en kosten een hoop geld. Nu loop ik er twintig minuten over, als ik buiten het centrum ga zitten ben ik zeker twee uur onderweg en dat kan ik niet meer", zegt Van der Geld.
"Juist omdat het van vroeger is, vind ik dat de orgels moeten blijven", zegt zij. "Er gaat al zoveel weg en ik vind het geweldig om te doen. Anders zit ik ook maar achter de geraniums."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl