nieuws

Nonnen vertrekken na bijna 50 jaar uit Rotterdam

Het zijn spannende tijden voor de zusters Laetitia, Mathea en Adrienne. Bijna 50 jaar woonden en werkten de nonnen in Rotterdam, maar aan die periode komt nu een einde. Ze moeten terug naar het moederklooster in Tilburg.
"Ik kom uit een gezin met acht zussen, maar ik heb er hier twee bij gekregen", vertelt zuster Laetitia. "We wonen straks in hetzelfde moederklooster, maar wel in gescheiden appartementen."
Schippers internaat
De drie zusters woonden jarenlang samen in een huis naast de Paradijskerk in het centrum. Ze verlaten Rotterdam met pijn in hun hart. Ze zijn gehecht aan de stad en elkaar.
De zusters werkten jarenlang in een internaat voor schipperskinderen. En nog steeds zijn ze maatschappelijk actief. Ze bezoeken wekelijks zieke ouderen.
Trouw blijven
"We zijn in al deze jaren steeds meer naar elkaar toe getrokken", vertelt zuster Adrienne. "Ik hoop dat we ook in Tilburg trouw kunnen blijven aan elkaar."
Zuster Mathea vindt het jammer dat er steeds minder zusters zijn. "Toen ik intrad waren we met vierduizend nonnen", zegt de 87-jarige zuster. "Nu zijn dat er nog maar 200."
Begin november is het zover. Dan vertrekken de zusters definitief naar Tilburg.