nieuws

'Kistemaker is een cultheld geworden van de club'

In een boekhandel in Dordrecht signeerde voormalig DS’79-trainer Simon Kistemaker afgelopen vrijdag zijn pas verschenen biografie 'De Kist' van schrijver Yoeri van den Busken. De signeersessie had iets weg van een reünie want veel oud-spelers en supporters kwamen naar de Dordtse Voorstraat toe om Kistemaker nog een keer te ontmoeten en vooral ook herinneringen op te halen.
"Het is mooi te zien dat mensen speciaal voor hem hier naar toe zijn gekomen om herinneringen van 30 jaar geleden op te halen," vertelt auteur Van den Busken. "Hij trekt makkelijk een kwartier uit om met iemand te praten want hij vindt het echt speciaal dat die mensen er voor hem zijn gekomen. Daar uit blijkt ook hoe uniek hij eigenlijk is."

Cultheld

Kistemaker was van 1986 tot 1989 trainer van DS’79, de voorganger van het huidige FC Dordrecht, en promoveerde in 1987 met de club naar de eredivisie. "Hij had veel passie voor het voetbal," herinnert oud-speler Michel Langerak. "Dag en nacht was hij met het spel bezig en hij deed dat op een manier waardoor hij nu eigenlijk wel een cultheld is geworden van de club."
Na het signeren keek Kistemaker vrijdag ook de wedstrijd FC Dordrecht tegen Almere City FC op de Krommedijk, maar over dat duel was 'De Kist' niet echt te spreken. "Het was erg matig wat ik zag," aldus Kistemaker. "Ik vind dat je altijd moet spelen om het publiek te vermaken, maar dat heb ik niet gezien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl