nieuws

Sparta en gretige Breuer gaan voor bekerstunt tegen PSV

Sparta neemt het dinsdag voor de tweede keer in vier dagen op tegen PSV. Afgelopen zaterdag stonden beide teams in Eindhoven nog tegenover elkaar in competitieverband en een paar dagen later kunnen de Rotterdammers in het bekertoernooi op een uitverkocht Kasteel revanche nemen op de 1-0 nederlaag. "Een stunt zou mooi zijn", zegt aanvoerder Michel Breuer.
"We hebben zaterdag veel goede dingen gedaan met druk zetten en kansen creëren. We moeten proberen om dat in de volgende wedstrijd langer vol te houden", vervolgt Breuer, die in 2009 de beker wist te veroveren in het shirt van sc Heerenveen. "Daar heb ik mooie herinneringen aan. Als ik nog een beker wil, dan moet PSV eraan geloven. We gaan ervoor."
De inmiddels 36-jarige Breuer hoopt dinsdag 'gewoon' te spelen. " Ik zal niet zeggen: geef mij maar rust. Als het kan en het is verantwoord, dan ben ik erbij. Of je nu 16 of 36 jaar bent, je wil altijd spelen. Al moet je daar wel verstandig naar kijken. Het is geen issue, maar je moet wel reëel blijven en beseffen dat je ouder bent", aldus de centrale verdediger.

Geen Verhaar
Thomas Verhaar ontbreekt tegen PSV. De aanvaller is geschorst. Ook kan trainer Alex Pastoor niet beschikken over Florian Pinteaux (lies), Paco van Moorsel (hamstring) en Ryan Sanusi (knie). Ook de al langer geblesseerden Roland Bergkamp, Daniel Breedijk en Mathias Pogba ontbreken.
Het duel tussen Sparta en PSV begint dinsdag om 20:45 uur en is uiteraard live te volgen in een extra uitzending van Radio Rijnmond Sport.