nieuws

Brand in Rotterdamse verslaafdenopvang

2010-dakbrand0002.cropresize.tmp.jpg
2010-dakbrand0002.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In een verslaafdenopvang aan de Delftweg in Rotterdam heeft zaterdag urenlang een grote uitslaande brand gewoed. Behalve drie ooievaars zijn er geen gewonden gevallen.
Volgens een medewerker ontstond de brand zaterdag rond half drie bij een douche.Het vuur werd ontdekt door een verslaafde die een brandlucht rook.Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Een team van de Brandweer Haaglanden heeft geassisteert bij de bestrijding van de brand. Het team is gespecialiseerd in branden in rieten daken.

Ooievaars op brandende boerderij

De medewerkers van de opvang hebben de acht verslaafden naar buiten geleid. Niemand raakte gewond. Wel zijn er drie vogels gewond geraakt. Het gaat om drie jonge ooievaars die te klein zijn om te vliegen. Ze zaten urenlang in hun nest op het dak van de brandende boerderij. Toen de brand uitbrak zaten de twee ouders ook in het nest, maar na het uitbreken van de brand vlogen die weg. De moeder kwam na enige tijd weer terug om haar jongen te beschermen.

Veel rook

Bij de bluswerkzaamheden schoot een brandweerman rond half negen uit met een blusslang en raakte daarbij het nest. De drie jonkies vielen daardoor naar beneden. Ze zijn met een dierenambulance naar Diergaarde Blijdorp vervoerd waar ze worden behandeld. Volgens een woordvoerder van de Dierenambulance zijn de beestjes behoorlijk hard op de grond terechtgekomen en hebben ze bovendien veel rook binnengekregen.

Kijk naar de tv-reportage:

Verslaggever Maikel Coomans filmde de brand met zijn mobiele telefoon: