nieuws

Kitty van Male blijft Oranje trouw

Kitty van male uiterst rechts
Kitty van male uiterst rechts
Hockeyster Kitty van male blijft de komende twee jaar beschikbaar voor het Nederlands team. De Rotterdamse speelster van Amsterdam wilde aanvankelijk na de afgelopen Olympische spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro stoppen, maar is teruggekomen op haar besluit.
De 28-jarige Van Male stelt zich nog minimaal twee jaar beschikbaar voor Oranje. In overleg met bondscoach Alyson Annan heeft Van Male besloten door te gaan en sowieso te spelen op het WK in Londen in 2018 en het EK in 2017 in Amstelveen. Over deelname aan de Olympische spelen in Tokio in 2020 wil Van Male nog niet denken. ''Ik heb altijd gezegd: na Rio trek ik de stekker eruit. Dan ga ik andere dingen doen in het leven, zoals afstuderen. Ik loop nu stage, 32 uur per week. Daarom heb ik tegen Alyson gezegd dat ik het nog niet wist. Maar ik voelde me in Rio zó goed dat ik het zonde vind om de stekker er nu uit te trekken. Ik voel me goed, ik voel me fit, ik zit lekker in m’n vel. Waarom zou ik stoppen?'', zegt de Rotterdamse, die net hersteld is van een enkelblessure, op Hockey.nl.
Een andere speelster die twijfelde Carlien Dirkse van den Heuvel heeft ook besloten om het Nederlands team trouw te blijven. Oud-gedienden als Ellen Hoog en Naomi van As gaven onlangs wel aan om te stoppen bij Oranje.