nieuws

Rotterdam zoekt oplossing voor bomvolle fietsenstalling CS

De ondergrondse fietsenstalling kort na opening in 2013. Toen was er nog volop plek.
De ondergrondse fietsenstalling kort na opening in 2013. Toen was er nog volop plek.
De gemeente Rotterdam werkt aan een oplossing voor de overvolle gratis fietsenstalling bij Rotterdam Centraal. De fietsenstalling met duizenden plaatsen is regelmatig vol, waardoor mensen hun fiets fout 'parkeren' en een boete riskeren van 20 euro.
"Op dagen dat de fietsenstalling vol is delen we geen boetes uit aan verkeerd geparkeerde fietsen, maar feit is dat er iets moet veranderen", aldus Anita Dirix van de gemeente Rotterdam.
Ambtenaren zijn bezig met een plan. Het voorstel is om de betaalde stalling samen te voegen met de onbetaalde stalling, die nu vaak voor een derde is gevuld. Een mogelijkheid is dan dat je maximaal 24 uur gratis mag parkeren. Daarna moet alsnog worden betaald.
Het grootste probleem van de stalling zijn volgens haar namelijk de langparkeerders. Zij zorgen ervoor dat de gratis stalling steeds vaker en sneller dichtslibt met fietsen.
Het gemeentebestuur heeft nog geen definitieve besluiten genomen en doet los van de eigen ideeën een oproep aan alle fietsgebruikers om zelf met een goede oplossing te komen. Wie een goed plan heeft, kan dat kwijt op het platform fietsfan010.