nieuws

Twee mannen opgepakt voor dodelijke aanrijding Schiedam

Bloemen op de plaats van de fatale aanrijding in Schiedam
Bloemen op de plaats van de fatale aanrijding in Schiedam
De politie heeft twee mannen uit Schiedam opgepakt in verband met de aanrijding die de 21-jarige Hamidou het leven kostte. Een van hen, een 18-jarige, zat vorig jaar ook al even vast voor mogelijke betrokkenheid. Er was 7500 euro tipgeld uitgeloofd in de zaak.
Bij gebrek aan bewijs werd hij destijds weer vrijgelaten, maar hij bleef verdachte. Blijkbaar had de politie inmiddels genoeg informatie om hem opnieuw te arresteren.
De tweede man die is opgepakt, is 35 jaar oud. Hij werd maandag ingerekend op een station in Schiedam.

Mogelijk opzet

Onlangs liet de politie al weten dat het slachtoffer mogelijk met opzet werd aangereden. Hij werd op 6 november vorig jaar geschept op de Laan van Bol'Es in Schiedam.
Uit onderzoek bleek dat de auto waarmee het slachtoffer werd doodgereden, was gestolen in Vlaardingen. Na de aanrijding bleef de auto achter. De inzittenden gingen ervandoor.

Eerdere arrestaties

De politie arresteerde eerder vijf verdachten voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Ze werden allemaal ook weer vrijgelaten. Het onderzoek verliep moeizaam. Daarom loofde justitie tipgeld uit voor cruciale informatie en kwam er opnieuw aandacht in de televisieprogramma's Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.
Over de toedracht van de fatale botsing is nog steeds veel onduidelijkheid. De politie noemt dat schrijnend voor de nabestaanden.