WILLEMSBRUG

Schip botst tegen Willemsbrug, hondentuigjes en paardenzadels in het water

Een container met dozen ligt in de Nieuwe Maas
Een container met dozen ligt in de Nieuwe Maas © Media TV
Een binnenvaartschip is tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Het schip heeft daarbij containers verloren. Niemand raakte gewond. De brug is volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond beschadigd, maar de brug is niet gestremd voor het autoverkeer.
Het Nederlandse containerschip Jenga voer rond 13:30 uur donderdagmiddag over de Nieuwe Maas richting de Van Brienenoordbrug toen het tegen de Willemsbrug botste. Daarbij kwamen twee containers in het water terecht.
De RPA 10 van het Havenbedrijf bij één van de containers.
De RPA 10 van het Havenbedrijf bij één van de containers. © Wim Sanders
Na de aanvaring meerde het schip aan de Feijenoordkade op de kop van Rotterdam-Zuid. Daar lekt het schip latex. Het heeft lichte schade aan de stuurhut. Het scheepvaartverkeer lag een tijdje stil, maar kan inmiddels weer onder de Willemsbrug door varen.
Van de twee containers zonk eentje naar de bodem, de ander kon op tijd naar de kant worden gesleept. Een bergingsbedrijf gaat de gezonken container naar boven halen.

Hondentuigjes en bouwmaterialen

De inhoud van de containers is ongevaarlijk. In een van de twee containers zaten bouwmaterialen. De andere container bevatte hondentuigjes en paardenzadels.
Kijk en vooral luister naar het geluid van de botsing in de video