nieuws

Botteghin en Jones blikken vooruit op derby

De basisspelers Eric Botteghin en Brad Jones hopen dat ze woensdag in de basis staan wanneer Feyenoord in de Kuip voor de beker Excelsior ontvangt. De verdediger en de doelman hoeven ondanks het overvolle programma geen rust.
''Als de trainer me nodig heeft wil ik graag spelen. Ik voel mij fit en wil gewoon alles spelen'', zegt Botteghin. De Braziliaan ziet de wedstrijd tegen Excelsior niet als tussendoortje. Ondanks dat Excelsior de laatste vier wedstrijden in de competitie verloor en Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag heeft aangegeven sommige reservespelers de kans te geven in de Kuip verwacht Botteghin een moeilijke wedstrijd. ''Op papier lijkt het misschien een makkelijke wedstrijd, maar je weet het nooit. In bekerwedstrijden gebeuren vaak gekke dingen en daarom moeten we gefocust zijn'', zegt Botteghin.
Tonny Vilhena ontbreekt wel bij Feyenoord. De middenvelder heeft lichte enkelklachten en zal aan de kant blijven tegen Excelsior. De verwachting is dat vilhena tegen Heerenveen zondag wel kan spelen.
Ook keeper Brad Jones verwacht een zware wedstrijd, omdat Excelsior eerder dit seizoen ondanks een 4-1 nederlaag het Feyenoord moeilijk maakte. ''We zullen echt geconcentreerd moeten spelen en weten waar we mee bezig zijn'', aldus Jones.
De Australische keeper is bezig aan een goed seizoen bij Feyenoord. Jones, die gehaald werd als stand-in voor de geblesseerde Kenneth Vermeer, maakt zoveel indruk dat technisch directeur Martin van Geel vrijdag in FC Rijnmond aangaf, dat de kans groot is dat Feyenoord zijn aflopende contract wil verlengen. ''Ik geniet enorm bij Feyenoord, maar er speelt nog niets. Het is wel mooi dat er zo over mij gedacht wordt en dat het met mij goed gaat. Maar op dit moment weet ik van niets en bijf ik gewoon mijn werk doen. Het is ook nog vroeg in het seizoen'', aldus Jones tegenover RTV Rijnmond.
Botteghin was vorig seizoen in de kwartfinale van de beker belangrijk door in de verlenging de winnende goal binnen te koppen. ''Dat was een mooie goal en ik was blij dat ik het team kon helpen. Ik hou heel erg van bekerwedstrijden'', zegt Botteghin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl