nieuws

Fluisterboot vol Instagrammers in De Biesbosch

Hoe krijg je zoveel mogelijk stemmen voor de verkiezing mooiste natuurpark van Nederland? Je laat een horde fotografen los en vraagt of ze hun foto's met #NLDelta delen op internet. In de Biesbosch werd dinsdag een heuse instagrammeeting gehouden.
De instagrammers werden met een fluisterboot door het gebied gevaren. Ook Zilveren Camera-winnaar Jasper Doest uit Vlaardingen was aan boord. Hij maakte in De Biesbosch een fotoreportage voor National Geographic.
“Het contrast met de Randstad, dat is wat De Biesbosch zo bijzonder maakt”, vertelt Doest. “Voor mijn reportage heb ik hier een jaar foto’s gemaakt en ik kom hier heel graag.”
Staatsbosbeheer organiseert vaker Instagrammeetings. Het idee voor deze editie kwam van boswachter Thomas van der Es.
“Het is een groeiend platform met mensen die op hun eigen creatieve wijze kunnen laten zien hoe mooi -in dit geval- De Biesbosch is”, aldus Van der Es. “En iedere aandacht voor het gebied komt nu natuurlijk mooi uit, want er kan nog gestemd worden tot en met 31 oktober.”

Zeearend

Hoogtepunt van de meeting was het spotten van een zeearend. Iets dat niet vaak lukt.
Fotograaf Martin (Instagram: Dialoner) uit Amsterdam: “Ja ik heb hem! Misschien niet super scherp, maar hij staat erop. Ik heb ruim 4.400 volgers, dus dat is een leuk aantal mensen om mijn foto’s aan te laten zien.”