nieuws

Kaasaffineuse met hoeve naar sierletterpand Oude Binnenweg

Struise Takuhi Cekem de Rotterdamse kaasaffineur of -neuse voor de wat minder geemancipeerden onder ons kan haar Kaashoevegeluk niet op, want ze verhuist naar het felbegeerde Oude Binnenwegsierletterpand tegenover Kaboute Buttplugg, op spuugafstand van haar huidige krappe winkeltje vandaan.
Bij het blootleggen begin februari 2016 van de inmiddels prachtig gerestaureerde natuurstenen sierboog met daarin rood afgebakken 'boter melk kaas en eieren' art-decoletters vervat, sprak corporatie Woonstad-projectleider Erik Hoeflaak de hoop al uit dat de woningbouwvereniging er weer een heuse zuivelhandel in gevestigd zag.
Met de komst van de zeer gewaardeerde Oude Binnenweg-onderneemster en het kerverse kaasgilde-lid Takuhi Cekem gaat die wens sneller dan verwacht in vervulling.
Na andere gegadigden nipt te hebben afgetroefd bereidt Cekem zich nu voor om haar Kaashoeve-lokatie op het middegedeelte van de Oude Binnenweg te verlaten om daarna het herverbouwde winkeltje naast boekhandel van Gennep-buurvrouwen Monique van Oosterhout en Mirjam Rovers te betrekken.
Het pand stamt uit 1873 maar de de siergevel en -letters zijn begin 20ste eeuws
Voor de nodige nadere wederwaar- en aardigheden loopt Jack Kerklaan even bij annex op de karakteristieke Kaashoeve-uitbaatster aan