nieuws

Guy Ramos duikt op bij FC Dordrecht

Guy Ramos traint mee bij FC Dordrecht. De Rotterdamse verdediger heeft geen club na zijn vertrek bij het Zwitserse FC Wil en wijst een nieuwe samenwerking niet bij voorbaat af. "Het buitenland heeft mijn voorkeur, maar ik zeg niet gelijk nee tegen FC Dordrecht."
De 31-jarige Guy Ramos speelde in het verleden al zes jaar voor FC Dordrecht. In die tijd werd hij zelfs international voor Kaapverdië. Daarna speelde Ramos bij RKC Waalwijk, Roda JC en FC Wil. Daar werd hij na een goed eerste seizoen in de voorbereiding van het tweede voetbaljaar teruggezet naar het tweede elftal. "Ik was aanvoerder en maakte de meeste minuten van de hele selectie, maar toen kreeg ik onenigheid met de investeerder. Hij kon mijn spel als inschuivende verdediger niet waarderen, en liet zijn bevindingen weten via een Whatsapp-bericht. Dat was een aardige lap tekst. Ik heb hem toen niet bedankt voor zijn wijze woorden en dat is hem waarschijnlijk in het verkeerde keelgat geschoten."
FC Wil kocht pas aan het einde van de transferperiode zijn contract voor de helft af, waardoor een deel van de clubs die hem wilden overnemen al voorzien waren van centrale verdedigers. De andere clubs pakten na de transferdeadline ook niet door en dus belandde Ramos thuis op de bank. Het voor zichzelf trainen werd hij ook beu en dus vroeg de rechtspoot aan technisch manager Marco Boogers van FC Dordrecht of hij daar aan de slag mocht om zijn conditie op peil te brengen. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een speler daar dan ook een contract tekent.
Trainer Gérard de Nooijer: "Hij ziet er goed afgetraind uit en trainde prima mee. Ik ga de komende weken eens kijken wat hij wil, wat de club wil en of wij hem kunnen gebruiken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl