CHRISNATUURLIJK

Bomen over bomen in Chris Natuurlijk van 19 maart

Chris Natuurlijk van 19 maart neemt je zaterdag vanaf 08:00 uur mee naar een nu nog leeg nest in een Biesbosch boom, oude bomen in Tuin Schoonoord en sprietjes van bomen in het Lage Bergse Bos.
Een bomvolle Chris Natuurlijk zaterdag 19 maart over het nest in een boom in de Biesbosch dat ligt te wachten op zijn vis minnende bewoners en over een wandeling langs de oude bomen van Tuin Schoonoord in Rotterdam, een verborgen groene parel tegenover het Park bij de Euromast. Misschien kom je er wel een ijsvogel tegen. De bomenwandeling is een van de eerste activiteiten van de nieuw opgerichte natuurvereniging Natuurlijk Rotterdam, een afdeling van de KNNV.
Moerascipres in Tuin Schoonoord
Moerascipres in Tuin Schoonoord © Rijnmond
In het Lage Bergse Bos tussen Rotterdam-Hillegersberg en Lansingerland zijn veel van de net geplante bomen nog sprietjes. Vele duizenden bomen zullen nog volgen, maar nu even niet want het broedseizoen is begonnen.
Nieuwe aanplant Lage Bergse Bos
Nieuwe aanplant Lage Bergse Bos © Rijnmond

Dieren zijn precies als mensen

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam geeft de dieren een stem. 25 dieren uit de collectie vertellen in Het beest in ons, ieder een eigen actueel verhaal. Voor de tentoonstelling die op 4 juni opent, is het museum op zoek naar Rotterdammers die hun stem willen geven aan het lieveheersbeestje dat vertelt over discriminatie of de das die zijn kijk geeft op woningnood. Vanaf 19 maart toert het museum met een mobiele opnamestudio door de stad.
Elvin Post is een van de 25 schrijvers die een verhaal heeft gemaakt bij een dier uit Het Beest in ons, maar in Chris Natuurlijk komt de thrillerschrijver uit Hillegersberg in Rotterdam vooral vertellen over zijn eerste jeugdthriller met de titel Geen weg terug.
Zaterdag 19 maart van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl