nieuws

Politie grijpt in na uitvaart in Rotterdam-Alexander

De uitvaart van de eigenaar van een Rotterdams autobedrijf heeft dinsdag voor nogal wat commotie gezorgd. Na een rondrit door de stad met grote terreinwagens en tientallen motoren, werd er 's avonds door de groep rouwenden illegaal vuurwerk afgestoken in de Mangaanstraat in Rotterdam-Alexander. De politie greep hard in.
De Crooswijker Henk van Akelijen - bijgenaamd Henkie Drievinger - kwam om het leven bij een verkeersongeval in Spanje. Vlak daarna ging het in de wijk al los met illegaal vuurwerk. De politie maakte daarop met de familie de afspraak dat er op de dag van de uitvaart niets meer zou worden afgestoken.
Dinsdag was de uitvaart. De stoet trok met tientallen terreinwagens en motoren door de stad naar Begraafplaats Crooswijk. Na de dienst keerde een groep van zo'n zestig rouwenden terug naar de Mangaanstraat in Rotterdam-Alexander en stak er alsnog vuurwerk af.
Agenten vroegen de aanwezigen te vertrekken. Sommigen luisterden niet en probeerden door de politielinie heen te breken. Daarop greep de politie met de knuppel in. Twee mensen zijn opgepakt.