nieuws

Van der Gaag: 'Je ziet het vertrouwen weg vallen'

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag was na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord niet blij met het optreden van zijn ploeg in de tweede helft. In vijf minuten tijd gaven de Kralingers het weg en werd uiteindelijk met 4-0 verloren in De Kuip. "Het was slecht van onze kant," zegt Van der Gaag.
"Je gaat de rust in met 0-0 en ziet in de eerste helft een team staan dat er veel energie in stopt. Als je het vergelijkt met de competitiewedstrijd hier, dan is het resultaat ongeveer hetzelfde, alleen toen waren we aanvallend gevaarlijk. Dat hadden we vandaag niet", vervolgt de coach van de Rotterdamse eredivisionist.
Na rust was het snel voorbij met de hoop van Excelsior. "In de tweede helft sta je na vijf minuten met 2-0 achter. Dan zie je de fase waarin we nu zitten, is het vertrouwen weg en zie je de goede verdedigende dingen wegvallen. We zijn dan niet bij machte om dezelfde energie erin te steken", concludeert Van der Gaag.
"We hebben de laatste wedstrijden positieve dingen gezien, maar daar koop je niet zoveel voor. Je moet dan een keer resultaat halen."