nieuws

'Ronald, je lult uit je nek!'

Tijdens het eerste debat over het Rotterdamse woonreferendum is veel verzet gerezen tegen de woonvisie van het stadsbestuur. Het college wil het aantal sociale huurwoningen fors terugdringen en daarvoor in de plaats bouwen voor midden- en hogere inkomens. Het publiek was het daar niet mee eens en liet dat duidelijk horen.
Wethouder Ronald Schneider lag duidelijk onder vuur tijdens het debat. 'Ronald, je lult uit je nek" en "dat is bullshit.", werd er geroepen. De tegenstanders vinden dat met de sloop van sociale huurwoningen de arme Rotterdammer uit de stad wordt weggepest.
Schneider wijkt niet van zijn standpunt. "Het was wel duidelijk dat ze in de nee-stand zaten en er werd ook flink wat geschreeuwd en geroepen. Dat vind ik ook helemaal niet erg, het geeft zelfs wel jeu aan zo'n avond. En iedere Rotterdammer telt of je nou een smalle beurs hebt of een gevulde beurs. Wij willen een stad waar het prettig wonen is voor iedereen."
Op 30 november mogen 400.000 stemgerechtigde Rotterdammers naar de stembus om voor de woonvisie of tegen de sloop van sociale huurwoningen te stemmen.
Het debat werd georganiseerd door het Rotterdams Centrum voor Democratie LOKAAL en de krant AD/RD.