nieuws

FC Dordrecht met Thomas en Thompson tegen FC Emmen

FC Dordrecht zal zondag in de wedstrijd tegen FC Emmen vermoedelijk starten met aanvaller Joël Thomas en verdediger Blake Thompson in de basisopstelling. "We hebben twee wedstrijden (MVV en Almere City, red.) zonder spits gespeeld. Dan zie je dat we een aanspeelpunt missen", aldus hoofdtrainer Gérard de Nooijer over de Franse spits.
Thompson is de vervanger van de geschorste Mawouna Amevor. De aanvoerder van de Schapenkoppen maakte in de wedstrijd tegen Almere City een smerige overtreding en kreeg daarvoor de rode kaart. Amevor zit nu een schorsing uit van drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.
De oefenmeester van FC Dordrecht gaat echter niet schuiven met zijn spelers. "Ik ga niet switchen met mijn middenvelders. Thompson is gehaald als verdediger. Dat betekent dat hij en Erol Alkan in het centrum van de verdediging gaan spelen. Mits hij deze week goed traint", legt hij uit.
Jafar Arias is bij de huidige nummer zeventien van de eerste divisie nog uit de roulatie met een gebroken kuit- en scheenbeen. Verder beschikt De Nooijer over een vrijwel volledig fitte selectie. Alleen Ricky van Haaren trainde eerder deze week niet mee. "Hij heeft last van zijn enkel. Er zit wat vocht in, dus ik ben benieuwd of hij het gaat redden voor zondag", aldus De Nooijer.

Rodney Klooster

Rodney Klooster maakte in de wedstrijd tegen Almere City zijn debuut in de basis voor FC Dordrecht. Hij kijkt met een dubbel gevoel terug op die wedstrijd. "Ik ben super blij dat ik mijn debuut heb mogen maken. Maar als je dan met 4-1 verliest, dat is niet hoe ik het me had voorgesteld", aldus Klooster.
Over zijn eigen basiskansen voor de wedstrijd tegen FC Emmen is hij voorzichtig. "Ik hoop wel dat ik kan starten, maar de trainer hakt de knopen door. Als ik op bank zit of als ik in inval, dan ga je hetzelfde vuur zien als tegen Almere City", besluit hij.
FC Dordrecht speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Het duel in de Jupiler League wordt gespeeld in de JENS Vesting in Emmen en de aftrap is om 14:30 uur.