nieuws

Grote brand in Rotterdam-Delfshaven geblust

In Rotterdam-Delfshaven zijn donderdag vijftien woning ontruimd geweest nadat brand was uitgebroken in een bovenwoning. Niemand raakte gewond. Brandweerlieden wisten meerdere katten te redden.
De brand brak rond 16.00 uur door onbekende oorzaak uit aan de Willem Buytewechstraat. Al snel sloegen de vlammen uit de ramen aan de achterkant van het gebouw.
Er werd groot alarm geslagen. Meerdere hoogwerkers van de brandweer werden ingezet om te brand te bestrijden. Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was, moest een groot deel van het dak opengebroken worden.
"Het was een hele lastige brand", zegt Jop Heinen van de Veiligheidsregio Rotterdam. "Met hak- en zaagwerk hebben we gaten gemaakt. Pas dan kun je kijken hoe ver de brand zich heeft verspreid en kun je de brand uit krijgen.''
Alle bovenwoningen van het complex werden ontruimd, evenals de appartementen direct onder de woning waar de brand begon.
Halverwege de avond was de brand geblust. Rond 22.00 uur konden de meeste bewoners weer terug naar huis. De bewoners van drie woningen zijn ondergebracht in een hotel.