nieuws

Raul Midón (USA) en Kim Hoorweg in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd ontvangt een grote muzikant uit de VS donderdag. Raul Midón (1966) speelde met grote namen uit de soul, jazz, pop, latin hiphop, you name it. Stond al enkele malen op de planken van North Sea Jazz in Rotterdam en werkt al vele jaren samen met de jonge Rotterdamse vocaliste Kim Hoorweg. Eindelijk zijn ze samen in Live uit Lloyd.
Raul Midón
,blind geboren,is al vanaf zijn vierde muzikaal actief, vooral gitaar en deed ervaring op als sessiemuzikant bij Shakira, Julio Iglesias en José Feliciano. In 2005 werd hij in een klap bekend bij het grote publiek toen zijn door critici geroemde debuutalbum
State of Mind
uitkwam. Midón, geboren in
New Mexico
met Argentijnse genen in het bloed, onderscheidt zich met zijn eigenzinnige manier van gitaarspelen en de beheersing van mondtrompet. Speelde verder met Herbie Hancock, Stevie Wonder, Jason Mraz, Queen Latifah, Snoop Dogg, en in Nederland dus met Kim en met
.
Midón wekt momenteel aan twee albums die in 2017 zullen verschijnen. Een nieuw achtste soloplaat Badass & Blind, én een album met het Metropool Orkest. Verder werkt hij ook mee aan de nieuwe Kim Hoorweg-plaat die via crowdfunding gemaakt gaat worden en ook begin 2017 zal verschijnen.
Raul Midón dus inLive uit Lloyd, en in de zomer 2017 ook weer opNSJ, speelt donderdag 27 oktober in een uitverkocht Bird in Rotterdam en verder nog in Den Bosch, Heerlen en Amsterdam. Daarna is het huiswaarts en... stemmen! Niet op de gitaar dit keer.