nieuws

Donderdag in Bureau Rijnmond

Een schietpartij in Rotterdam en een dodelijke aanrijding in Schiedam. Dat zijn enkele onderwerpen donderdag in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van justitie op TV Rijnmond.
Gestolen Pinpassen

In deze aflevering zitten twee zaken waarbij pinpassen werden gestolen van bejaarde dames. Van de daders zijn goede beelden beschikbaar en de hoop is dan ook dat kijkers deze mannen en vrouwen herkennen.

Schietpartij

Bij een schietpartij raakte zaterdagavond om ongeveer 23.15 uur een 47-jarige Rotterdammer gewond. Hij werd beschoten toen hij in de Davidsstraat in Rotterdam liep.
De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, dat leidde naar een 31-jarige en een 29-jarige plaatsgenoot. Het arrestatieteam hield hen in hun woningen aan. De politie zoekt getuigen van dit incident.

Laan van Bol’es

Op 6 november 2015 kwam op de Laan van Bol’es in Schiedam een 21-jarige Schiedammer om het leven toen hij werd geschept door een gestolen auto. Het onderzoeksteam heeft deze week, maandag en dinsdag, twee Schiedammers aangehouden voor betrokkenheid.
Maandag werd een 35-jarige man aangehouden op een station in Schiedam. De tweede verdachte, 18-jarige man, werd dinsdag door de politie van huis gehaald. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval. Het tweetal is inmiddels vrijgelaten.
Ondanks de aanhoudingen is het team niet klaar met het onderzoek. De politie blijft op zoek naar informatie. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Eendrachtsweg

Een aantal weken geleden werd al eens aandacht gevraagd voor een steekpartij op de Eendrachtsweg in Rotterdam.
Op 23 juli werd een 20-jarige man uit Zwijndrecht met een kapotgeslagen bierflesje gestoken. De politie toont deze week bewegende beelden van de verdachte.

Bureau Rijnmond is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond en vanaf 17:20 uur elk uur te zien.