nieuws

Verzekeraar doet moeilijk over defecte iPhone redder

Een heroïsche redding was het. Raymond Heijboer zag drie weken geleden in Barendrecht een auto in een vijver belanden en sprong zonder nadenken het water in. De automobiliste wist hij te redden, maar haar verzekering weigerde vervolgens de iPhone van Raymond te vergoeden.
''Ik zou vrijwillig in het water zijn gesprongen en daarom geen recht hebben op vergoeding'', zegt de teleurgestelde Barendrechter tegen RTV Rijnmond.
'Het was dieper dan ik dacht'
Raymond reed 's ochtends op de Kilweg in Barendrecht toen er voor hem een auto de vijver in het hart van de rotonde inreed. Hij trapte op rem, stak met gevaar voor eigen leven de drukke weg over en sprong zonder nadenken het water in.
''Het was dieper dan ik dacht. Ik stond al direct tot mijn schouders in het water'', zegt Raymond.
''De druk van het water op de deur was enorm. Het kostte me heel veel kracht om die open te krijgen. De auto stroomde in een paar seconden vol water en zakte weg. Ik kreeg de dame er net op tijd uit."

Dagwaarde

Later realiseert Raymond zich dat hij zijn telefoon nog in zijn zak heeft. Die is door de redding defect geraakt.
Volgens de automobiliste wilde verzekeraar ASR in eerste instantie niets vergoeden. Pas nadat eerst de nieuwssite Barendrechtnu.nl en later ook RTV Rijnmond aandacht besteedden aan de zaak komt ASR Raymond tegemoet. Ze willen de dagwaarde vergoeden.