nieuws

Misdaadromantiek trekt NatHist-directeur Kees Moeliker

In zijn Rotterdamse Natuur Historisch museum wellicht lang genoeg door de dood en en het be- plus vérderf omgeven stapt gelegenheidsstukjesschrijver Kees Moeliker nu het misdaad-genre in.
Vanaf vandaag gaat Moeliker zijn donkere moordlustige kant namelijk laten aanspreken in het Avro/Tros-programma 'De Pennen Zijn Geslepen'.
Crimi-romanscribente Saskia Noort neemt met haar juryleden allerhande daarin min of meer bekende Nederlanders de maat als misdaadromanciers in spe, de komende weken.
In de schrijfwedstrijd tracht onze Kees onder andere oorlogsverslaggever Arnold Karskens, Sesamstraat-ster Gerda Havertong, actrice Monic Hendrickx, shock-kunstenares Tinkebell, modeontwerper Hans Ubbink en Steven Pont de ontwikkelingspsycholoog naar de kroontjespen te steken.
De 7 kandidaten met schrijversambitie worden in de diverse afleveringen zelf figuurlijk tot op het bot gefileerd en kruipen daarvoor letterlijk in zowel de lijflijke rol van dader, slachtoffer, politie-rechercheur plus forensisch onderzoeker.
Wie de beste begin-opzet voor een thrillert produceert krijgt aan het eind van de opname-serie een heus uitgevers-contract om haar of zijn misdaadroman op de markt te brengen.
Jack Kerklaan loopt met de crimi-bioloog alvast vooruit op genakende zaken......